Helen Doron és a Helen Doron módszer

Ki az a Helen Doron…?

Angliában, Londonban született. Nyelvész diplomával rendelkezik, és angolt tanított Franciaországban a Poitiers Egyetemen.

Brit nyelvész és egyetemi tanár, 3 gyermek édesanyja.

Az egész egy zeneteremben kezdődött 1985-ben: saját módszerének ötlete lánya hegedűórája hatására ötlött fel benne.

A lingvisztikai kutatásokon nyugvó Helen Doron módszer kidolgozását az angoltanítás, s a gyermekek iránti szeretete motiválta. Helen Doron máig tanít, és folyamatosan fejleszti az angol tananyagokat gyermekednek!

 

Mi az a Helen Doron módszer…?

A gyerekek olyan könnyedén tanulnak…
… a Helen Doron Early English módszerrel

mivel a Helen Doron Early English egyedülálló. A Helen Doron Early English az anyanyelv alapelvén működik: ami azt jelenti, hogy gyermeke olyan könnyedén fog megtanulni angolul, mint az anyanyelvén. Mit is jelentsen mindez? A csecsemők születésüktől fogva hallják, és magukba fogadják az anyanyelvük hangjait és hanglejtését. Szerető szüleik és gondviselőik fokozatosan megtanítják nekik ezeknek a szavaknak a jelentését. Ugyanígy, azok a gyerekek, akik a Helen Doron Early English módszerrel tanulnak, speciális angol nyelvű CD-ket kapnak, amelyeket naponta kétszer hallanak a háttérben, míg játszanak, öltözködnek, lefekvéshez készülődnek stb. Ily módon, erőfeszítések nélkül magukba szívják a nyelv hangjait és melódiáját. A foglalkozások során, a 4-8 gyerekből álló csoportokban, a képesített Helen Doron Early English tanár segítségével megtanulják a naponta hallott szavak jelentésszintjét.
Az otthoni CD-hallgatás és a tanárral kis csoportokban történő találkozás kombinációja az, ami lehetővé teszi, hogy gyermeke olyan gyorsan, örömteli és természetes módon tanuljon.

Módszerünkkel a tanulás a teljes agyat igénybe veszi

… azaz az agynak mind jobb, mind a bal féltekéjét. Ez a következő funkciók kombinációját foglalja magában: analitikus és szintetikus, logikai és térbeli funkciókat, valamint szavakat és hanglejtéseket, a fonetikus és a teljes nyelvet. Mindez automatikusan történik, mivel a tanulás folyamatába bekapcsoljuk a teljes agyat, ill. sokféle tanulási stílushoz folyamodunk, pl. vizuális (látás), auditív (hallás), kinesztéziai (mozgás és érzés), valamint a szaglás és ízlelés érzékelést is magába foglaló stílust.